O nama

Mljekara PAÐENI je osnovana 1999 godine i početni kapacitet je iznosio skromnih 130 litara na dan. proizvedenom sa istog terena.

Danas je to savremno opremljen pogon koji ima dnevni kapacitet prerade do 50.000 litara svježeg mlijeka, koje se otkupljuje od oko 950 kooperanata sa područja 16 opština Hercegovine, Romanije i Podrinja. Prateci trendove razvoja mljekara PAĐENI stalno osavremenjuje proizvodne linije i razvojem novih proizvoda nastoji zadovoljiti potrebe potrošaca. U cilju osiguranja kvaliteta proizvoda, konstantno se kontroliše kvaliteta osnovne sirovine, prati se tok cijelog tehnološkog postupka, te provodi organolepticka, hemijska i mikrobiološka provjera svih gotovih proizvoda.

Pratimo svjetske trendove tako da smo kvalitet i ozbiljnost poslovanja iskazali  i kroz implementaciju međunarodnih srandarda.

 Nalazimo se u prirodnom okruženju, okruženi nezagađenom prirodom, na brdsko-planinskom području nadmorske visine od oko 650 m. Sirovo mlijeko prerađeno u mljekari je proizvedeno velikim dijelom (preko 90%) ispašom stoke na pašnjecima hercegovačkog krša gdje ima dosta ljekovitog bilja te na romanijsko – podrinjskom platou, a zimi sa hranom proizvedenom sa istog terena.

Kontorla kvaliteta

Znamo da je kontrola kvaliteta sirovina i gotovih proizvoda neophodna u savremenom nacinu proizvodnje.

  • Kontrola sirovina i proizvoda je stalan proces i jedan je od osnovnih preduslova da se kvalitet proizvoda održi na željenom nivou.
  • Nemoguće je zamisliti bilo kakvu ozbiljniju proizvodnju bez kontrole kvaliteta i higijenske ispravnosti kako proizvoda tako i samog tehnološkog procesa.
  • Mogući poremećaji u kvalitetu i mikrobiloškoj ispravnosti proizvoda moraju se unaprijed predvidjeti i djelovati preventivno da do njih uopšte ne dođe.
  •  Jedan od načina da se preventivno djeluje na kvalitet proizvoda jeste i edukacija proizvođača sirovog mlijeka te radnika u samoj mljekari
  • Mala nepažnja u kompletnom lancu od muže do konačnog proizvoda može imati negativan uticaj na konačni kvalitet završnog proizvoda.
  • Mlijeko i mliječni proizvodi spadaju u grupu najosjetljivijih proizvoda pa je tim potreba za kontrolom veća.

Rast poseljednjih godina

2014. 32%
2015. 37%
2016. 21%